Jump! Loopbaan Coachingswandelingen

Heerlijk wandelen met inspirerende opdrachten en vragen voor onderweg. Met elkaar al lopende in gesprek. Wandelend je stappen zetten. Baan je eigen weg in het veld van de onbegrensde mogelijkheden. Want buiten praat het beter. En aan een iedere deelnemer zelf om er uit te halen wat er in zit. Het is immers jouw gesprek.  Als je gaat wandelen komt niet alleen je lijf in beweging maar ook je geest!

Voor mensen die zich willen ontwikkelen (verbeteren, verbreden, verdiepen of veranderen). Jump! helpt je je eigen talenten helder te krijgen. Want uit onderzoek blijkt dat je het meest over jezelf en je talenten leert als je daar regelmatig met anderen over praat….in beweging bent en blijft….met het accent op DOEN. Wie stappen maakt creëert beweging. En beweging is een voorwaarde voor ontwikkeling.

Ons motto is dan ook niet voor niets: “Van beweging komt beweging!!!”

Omschrijving:
Hoe kan jij je onderscheiden met jouw talent?
Onze 4 wandelingen helpen jou je eigen talenten inzichtelijk te maken en daaraan concreet richting te geven voor het maken van een volgende carrièrestap.

Tijdens deze vier wandelingen stel je een ‘Persoonlijk Ontwikkel Plan’ (POP) op aan de hand van verhelderende en creatieve oefeningen en vragen die deel uitmaken van ons 4- fasensysteem. Aan het eind van de 4 wandelingen heb je je concrete persoonlijke plan samengesteld en kun je de eerste stappen gaan zetten.

Waar wordt naar gekeken?
– Waar liggen mijn kwaliteiten en talenten?
– Hoe zet ik mijn kwaliteiten en vaardigheden in en welke kan en wil ik verder ontwikkelen?
– Ik wil wat anders maar ik weet niet wat en hoe?
– Hoe wil ik mijn verdere loopbaan vormgeven?
– Hoe krijg ik weer meer zin en plezier in mijn werk?
– Hoe maak ik een verantwoorde keuze voor mijn verdere loopbaan?

Wandeling 1
Wat wil ik echt?
Wat is mijn droom, passie, drijfveren?
Wat zijn mijn angsten, excuses…?
 
Wandeling 2
Waar sta ik? Wie ben ik?
Inzicht in waar je nu staat.
Inzicht in je huidige competenties/talenten en kernkwaliteiten.
 
Wandeling  3
Wat is jouw ontwikkelruimte?
Vertaling van kwaliteiten naar ambitie en dromen.
Opstellen plan hoe kom je van A naar B!
Concretiseren van je ontwikkelruimte.
Wat is er voor nodig om van A naar B te komen?
 
Wandeling 4
Stappen zetten.
Opstellen van een concreet plan van aanpak en je kunt je eerste stappen gaan zetten.
Wie en wat kan je helpen?
Resultaten boeken en doen!
Wat kan je bereiken ik 1 minuut, uur, dag, week, maaand en jaar?

Jump! want als je jumped kom je nooit verkeerd terecht…

_____________________________________________________________________________________________________

 

Wandel Workshops op maandagochtend: ‘Stappen maken met Jump!’

Een goed begin van de week! Buiten praat beter.

Jump! Loopbaan Coachingswandeling = de eerste stap naar een nieuwe baan.

Elke maandagochtend organiseert Jump! een  2-uurs wandel workshop van 9:30 t/m 11:30 uur in de bossen in midden Nederland.

Heerlijk wandelen met inspirerende opdrachten en vragen voor onderweg. Met elkaar al lopende in gesprek. Wandelend je stappen zetten. Baan je eigen weg in het veld van de onbegrensde mogelijkheden. Want buiten praat het beter. En aan een iedere deelnemer zelf om er uit te halen wat er in zit. Het is immers jouw gesprek.  Als je gaat wandelen komt niet alleen je lijf in beweging maar ook je geest! Wandel je met ons mee? Je kunt alleen komen of iemand meenemen.

Wandel met ons mee en laat je verrassen…

Twee uur wandelen in het mooie Zeist. Voor mensen die zich willen ontwikkelen. Jump! helpt je je eigen talenten helder te krijgen. Want uit onderzoek blijkt dat je het meest over jezelf en je talenten leert als je daar regelmatig met anderen over praat….in beweging bent en blijft….met het accent op DOEN. Wie stappen maakt creëert beweging. En beweging is een voorwaarde voor ontwikkeling.

Ons motto is dan ook niet voor niets: “Van beweging komt beweging!!!”

Jump! want als je jumped kom je nooit verkeerd terecht…

Locatie: Panbos Zeist (Jozef Israelslaan (7) in Bosch en Duin).

Tijd: Verzamelen om 9:25 uur. We wandelen van 9:30 t/m 11:30 uur (afstand circa 5 km.)

Prijs:  27,50 euro per persoon (incl. appel, pen, notitieboekje + professionele begeleiding van twee ervaren wandelcoaches)

(Wij richten ons met onze prijzen op particulieren, voor organisaties hebben wij andere prijsstellingen)

Data 2019:

Voor wie?: Voor mensen die willen ontwikkelen; verbeteren, verbreden, verdiepen of veranderen.

Deelnemers: minimaal 4 tot maximaal 12 deelnemers.

Aanmelden: via jumptalentontwikkeling@gmail.com of bel Marlijn: 06-10320631…

Geef je nu op want van beweging komt beweging!

 

Stappen maken met JUMP!  (©Joke van der Leij, Tekstjuweel tekst & advies, Zeist, 9 juni 2013).

“Wandel je een keer met ons mee?” Dat vroeg mijn vroegere buurvrouw Marlijn Ott. Zij is een doorgewinterde HR-manager. Samen met haar collega Kristel van Dam vormt zij JUMP!, een jong bedrijf dat is gespecialiseerd in loopbaancoaching en talentontwikkeling. JUMP! organiseert onder andere maandelijks coachingswandelingen in de bossen van Zeist. Ik had geen idee wat dat inhield. Juist daarom besloot ik te gaan.

Zo’n 16 deelnemers melden zich op de bewuste zondag op de afsproken plek in het bos. Marlijn en Kristel laten ons kiezen uit opschrijfboekjes in verschillende kleuren. Mensen met dezelfde kleur vormen een paar. Ik kies een zwart boekje met kleurige bloemen. Zo word ik gelinkt met Pamela. We lopen naar een open plek voor onze eerste, en wat mij betreft ook meest indringende opdracht. “Kijk je gesprekspartner vijf minuten lang in de ogen. Neem hem of haar in je op. Zonder iets te zeggen. Vertel elkaar daarna wat je gezien en gevoeld hebt. En pak er één ding uit om verder uit te werken.”

Ik kijk Pamela aan en zij mij. Ik zie rustige, onderzoekende grijsblauwe ogen. Lang, grote handen, een opvallende rozerode bloem op haar spijkerjasje. Wil ze opvallen? Ze heeft iets gedecideerds. Af en toe glimlachen we naar elkaar. Wat doet ze? Leidinggeven? Iets in de Zorg? Ik krijg er geen hoogte van. Zij wél van mij.

Ik ben rustig, denkt ze. Heb overzicht, ben daadkrachtig, geef anderen ruimte. Maar voor mezelf moet ik óók ruimte zoeken. Mijn beroep is sociaal. Iets met kinderen of mensen die sturing nodig hebben. Ik sta paf. Voor ik tekstschrijver werd, werkte ik zo’n 25 jaar als muziekdocent aan een kunstzinnige vormingscentrum. Een doener ben ik ook. En Pamela? Zij blijkt een commerciële functie in de sigarenbranche te hebben. Ik ben alweer totaal verrast.

Ik zie meer verbazing om mij heen. Opvallend veel mensen denken van elkaar dat ze in de zorg werken. Die zijn er ook, maar andere deelnemers hebben beroepen als slager, akkerbouwer, consultant en leerkracht op een basisschool. We lopen verder. Bij elke nieuwe opdracht wisselen we van gesprekspartner. Het gaat erom helder te krijgen waarin je wilt groeien en wat de eventuele obstakels zijn. Niemand lijkt zich geremd te voelen om met telkens weer een nieuwe partner openhartig verder te praten. Ik vind het een wonder. Bij een open stuifzand met prachtige oude dennen staan we stil. Het beeld is prachtig. Ruimte, licht, bomen waarvan de wortels blootliggen. We gaan er op de foto, omdat het zo mooi past bij wat we aan het doen zijn.

Leidt deze wandeling inderdaad tot inzicht? Absoluut. “Over 10 jaar ben ik ZZP-er in de zorg”, zo klinkt het. Of: “Ik ga mijn verleden loslaten en stappen nemen om verder te komen”. En ik? Ik ga door met waar ik goed in ben. Focussen, klanten meenemen in mijn resultaat, daar iets voor durven vragen. Maar er is nog iets blijven hangen: ruimte geven aan één ding voor jezelf. Ineens realiseer ik me dat mijn barokhobo al een jaar werkeloos op zolder ligt. Terwijl er toch niks mooiers is dan zelf muziek maken. Ik weet wat mij te doen staat: mijn instrument te voorschijn halen en de ruimte vullen met klank..

IMG_5246

 

Friedrich Nietzsche: “Alle werkelijk grote denkbeelden worden tijdens het lopen gevormd.”

Albert Einstein: “Zit je vast? Ga lopen. De benen zijn de wielen van de creativiteit.”